Телефон за връзка:
0884 998 103

Меню
Меню
Global Organic Textile Standard (GOTS) - Световен стандарт за органичен текстил

03.01.2023 21:51:57

Global Organic Textile Standard (GOTS) - Световен стандарт за органичен текстил

Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS) изисква спазване на социални критерии. Основните социални критерии се основават на основните стандарти на Международната организация на труда. Съгласно тях детският и принудителният труд са забранени, на работниците трябва да се предлага безопасна работна среда и трябва да се изплаща заплата, необходима за живот.

Започвайки през 2002г., GOTS и свързаната система за осигуряване на качеството е разработена от: Международна асоциация на естествения текстил (IVN) Германия, Японска асоциация за органичен памук (JOCA), Органична търговска асоциация (OTA)Съединени щати и Soil Association (SA), Великобритания. През 2008 г. тези организации-учредители създават съгласно германското законодателство: „Дружество с нестопанска цел с ограничена отговорност Global Standard“.

Устойчивата мода, етичното облекло, честното производство имат много значения. Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS) има ясно дефиниран набор от критерии и е прозрачен.

GOTS е водещ световен стандарт за обработка на текстил за органични влакна , включително екологични и социални критерии , подкрепени от независимо сертифициране на цялата верига за доставка на текстил. Крайните продукти, сертифицирани по GOTS, могат да включват продукти от влакна, прежди, тъкани, дрехи, домашен текстил, матраци, продукти за лична хигиена, както и текстил за контакт с храни и др.

Наличието на един общ стандарт означава, че преработвателите и производителите на текстил могат да изнасят своите тъкани и облекла с един органичен сертификат, който е приет на всички основни пазари. Тази прозрачност също така дава на потребителите силата да избират наистина органични продукти, произхождащи от зелени вериги за доставки.

Всички продукти на Bio Baby са произведени от сертифициран Global Organic Textile Standard (GOTS)  органичен памук. 

*източник: global-standard.org

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог на детски онлайн магазин ≡ Uniquebg.com⭐

Global Organic Textile Standard (GOTS) - Световен стандарт за органичен текстил

Global Organic Textile Standard (GOTS) - стандарт за органичен текстил

Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS) изисква спазване на социални критерии. Основните социални критерии се основават на основните стандарти на М Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS) изисква спазване на социални критерии. Основните социални критерии се основават на основните стандарти на М 2023-01-03T22:19:38+02:00 Global Organic Textile Standard (GOTS) - Световен стандарт за органичен текстил

<p class="text-alignjustify">Глобалният стандарт за органичен текстил <strong>(GOTS)</strong> изисква спазване на социални критерии. Основните социални критерии се основават на основните стандарти на Международната организация на труда. Съгласно тях детският и принудителният труд са забранени, на работниците трябва да се предлага безопасна работна среда и трябва да се изплаща заплата, необходима за живот.</p> <p class="text-alignjustify">Започвайки през 2002г., <strong>GOTS</strong> и свързаната система за осигуряване на качеството е разработена от:&nbsp;Международна асоциация на естествения текстил (IVN) Германия,&nbsp;Японска асоциация за органичен памук (JOCA),&nbsp;Органична търговска асоциация (OTA)Съединени щати и&nbsp;Soil Association (SA), Великобритания.&nbsp;През 2008 г. тези организации-учредители създават съгласно германското законодателство: &bdquo;Дружество с нестопанска цел с ограничена отговорност Global Standard&ldquo;.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/23345/files/image/gots_blog-slider.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify">Устойчивата мода, етичното облекло, честното производство имат много значения. <strong>Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS)</strong> има ясно дефиниран набор от критерии и е прозрачен.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>GOTS</strong> е водещ световен стандарт за обработка на текстил за органични влакна , включително екологични и социални критерии , подкрепени от независимо сертифициране на цялата верига за доставка на текстил. Крайните продукти, сертифицирани по <strong>GOTS</strong>, могат да включват продукти от влакна, прежди, тъкани, дрехи, домашен текстил, матраци, продукти за лична хигиена, както и текстил за контакт с храни и др.</p> <p class="text-alignjustify">Наличието на един общ стандарт означава, че преработвателите и производителите на текстил могат да изнасят своите тъкани и облекла с един органичен сертификат, който е приет на всички основни пазари. Тази прозрачност също така дава на потребителите силата да избират наистина органични продукти, произхождащи от зелени вериги за доставки.</p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://uniquebg.com/category/bebe?vendors=bio-baby" title="Bio Baby - бебешки дрешки от органичен памук"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/23345/files/image/mail-bio-baby-63b48a9f6cebf.jpg" /></a></p> <p class="text-alignjustify">Всички продукти на&nbsp;<a href="https://uniquebg.com/category/bebe?vendors=bio-baby" title="Bio Baby - 100% органичен памук">Bio Baby</a><span>&nbsp;са произведени от&nbsp;сертифициран&nbsp;Global Organic Textile Standard (GOTS)&nbsp; органичен памук.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignright"><span style="font-size: 10pt;"><em>*източник:&nbsp;global-standard.org</em></span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки