Телефон за връзка:
0884 998 103

Меню
Меню
 • Начало
 • Връщане или подмяна на закупена стока

Връщане или подмяна на закупена стока

Уважаеми Клиенти,

Вие имате право да си промените решението си и да върнете/замените стока, закупена от uniquebg.com в рамките на 30 календарни дни от получаването ѝ, без да посочвате причина. (Чл. 50. Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на получаване.)

За да върнете/замените продукт или цялата поръчка, Вие трябва да изтеглите бланка за връщане/замяна на продукт от тук, да я попълните коректно и да я изпратите на [email protected] (Чл. 52. Когато потребителят иска да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, той информира търговеца за решението си в 14-дневен срок)

След като сте ни изпратили на [email protected] попълнена бланка за връщане/замяна на продукт, Вие имате 30-дневен срок да върнете продуктите към нас. (Чл. 55. трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.)

Важно: Ако не сте ни изпратили попълнена бланка за връщане/замяна на продукт на [email protected] , нито сте ни уведомили под каквато и да е писмена форма и върнете директно продуктите към нас, то срока Ви за връщане автоматично става 14 дни от датата на получаване на поръчката Ви и след този срок губите правото си на отказ от договора от разстояние.

Ако горните условия не са спазени, възможността за връщане на стоката може да НЕ бъде призната!

Как трябва да върна продукт/и?

 • Необходимо е върнатите продукти да са в оригиналните им опаковки
 • Да са налице всички приложените към тях етикети, аксесоари, както и всички съпътстващи ги документи - касов бон, фактура, приемо-предавателен протокол, гаранционна карта (ако са издавани такива)
 • Продуктите не трябва да имат следи от употреба или да са с нарушен търговски вид.
 • Продуктите не трябва да са прани, гладени, ремонтирани, преминали през химическо чистене или др.

Кой плаща транспортните разходи?

Транспортните разходи по връщането на продукт/и са за сметка на клиента. Ако при поръчка на клиент, той ползва безплатна доставка (поръчката е за над 79,00 лв.), но след връщане на част от стоката или цялата стока от поръчката, общата сума на поръчката падне под 79,00 лв, то клиентът губи правото си на безплатна доставка и тя ще бъде удържана от върнатата сума както следва:

 • 4,99 лв. ако доставката е била до офис на Спиди
 • 5,99 лв. ако доставката е била до адрес на клиента

В какъв срок мога да върна продукт?

Имате възможност да изпратите продукт обратно към нас в срок от 30 календарни дни, само ако сте ни информирали писмено за решението си в законовия 14-дневен срок от датата на получаването.

С кой куриер да изпратя пратката?

Разходите по връщане на пратката към нас са изцяло за Ваша сметка, така че избора на куриер е Ваш.

До кой адрес да изпратя пратката?

Адресът, до който се изпращат всички продукти е следният:
ПОЛУЧАТЕЛ: детски магазин Unique
Телефон за връзка с нас: 0884 998 103
бул. Цар Борис III № 82
София 1618
Не изпращайте с наложен платеж, пратката ще бъде върната към Вас!

По какъв начин се възстановява сумата ми?

В случай, че поръчката Ви е заплатена с банков превод или наложен платеж, сумата ще бъде възстановена по банковата сметка (IBAN), която сте посочили във формуляра за връщане на продукти. Ако поръчката Ви е заплатена онлайн с карта, сумата ще бъде възстановена автоматично по тази карта.

Кога ще бъде възстановена сумата ми?

Възстановяваме парите в рамките на 14 работни дни, считано от датата на получаване на върнатата пратка при нас

Как ще ми бъде заменен продукта?

Веднага след като получим върнатия от Вас продукт, ще Ви изпратим новия продукт по куриер за Ваша сметка. Ако има сума за възстановяване, то тя ще Ви бъде възстановена по банковата сметка (IBAN), която сте посочили във формуляра за връщане на продукти. Ако поръчката Ви е заплатена онлайн с карта, сумата ще бъде възстановена автоматично по тази карта. Ако има сума за доплащане, то трябва да се доплати с НП.

Може ли да ми бъде отказано правото за връщане на продукт/и?

Правото на отказ (връщане на стока) не се прилага в следните случаи чл.57 от ЗЗП:

 • Ал.1. за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца
 • Ал.3. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;
 • Ал.5. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки